1e bevalling op zijn fins
20 Augustus 2005 | Finland, Kokkola
Er wasren in totaal 2 gynaecologen, 3 verloskundigen en ik, dus het was nogal druk en dat maakte het voor mij extra spannend.
ZE hebben toch wel een andere manier van handelen.
Voor de verloskundigen onder ons: Ze ondersteunen het hoofdje als het geboren word en ook het perineum. Ze navelen binnen 30 sec af en ze gebruiken allemaal soorten medicijnen die wij niet gebruiken.
Het is dus erg wennen, maar ik moet eerlijk zeggen dat het heel goed ging. De verloskundigen en gynaecoloog waren erg tevreden en ik natuurlijk nog meer.
Ik zal snel even de foto van mij en de tweeling op de site zetten.
Ik ga nu lekker slapen, want ben helemaal kapot.
Kus
20 Augustus 2005 - 21:03
Diana:
dat zal wel wennen zijn als het allemaal anders is maar wel goed om ook andere methodes te zien kun je in de toekeomst vast wel wat mee, het klink erg leuk, ik ben blij dat je het zo naar je zin heb! knuf -
21 Augustus 2005 - 17:09
Yvonne:
He mariek,
Wat onwijs gaaf je tweeling! Ik ga zo ff de evaluatie formulieren naar je toe mailen! Was er even nog niet aan toegekomen omdat ik thuis teveel moest regelen met betrekking tot het komende jaar!
Echt onwijs dat het je zo goed bevalt. Ik hoop dat je nog heeeeeeeeeel veel kinderen daar op de wereld zet en dat als je terug komt je mij mooi kan vertellen wat we beter anders kunnen doen en waarom (want dat is toch ook een deel het doel van de buitenlandstage)! Bel je snel even een keer meis!
Liefs Yvon -
21 Augustus 2005 - 22:25
Jacco:
gefeliciteerd zal ik dan maar zeggen! wat leuk je eerste finse bevalling en meteen een tweeling. een goede start zal ik maar zeggen.succes en tot schrijvens. -
22 Augustus 2005 - 14:13
Lizzz:
Heyhey Schatje,
Dat klinkt echt geweldig, zo'n bevalling! Je kan er ook zo gepassioneerd over praten... het is echt helemaal je ding!
Heerlijk dat je ervan geniet daar verweg! Wie zijn die leuke mensjes op de foto die je hebt bijgevoegd! En jij ziet er errug slank uit! ( wel blijven eten he? Is het lekker, dat Finse voedsel?).
Kan niet wachten op je volgende verslag!!
Kuzzz -
23 Augustus 2005 - 12:14
Ludy En Ome ???FRED:
Wat ontzettend leuk om wat van je te horen en dat je het zo naar je zin hebt. Ik heb vanavond wat meer tijd om alles op mijn gemak door te lezen, want zoveel info tegelijk dat wordt wat moeilijk. Dit is toch wel een soort high-tech. Want ik zag net dat er iemand in chatbox was, ik er snel naar toe, maar volgens mij snap ik het niet helemaal! Bye Ludy
Spreek je later in Kokkola,
wat een naam!!!!! -
23 Augustus 2005 - 17:49
Ramona:
he wijffie!wat ontzettend leuk een tweeling super.je eerste bevalling in het fins toch?en gelijk een tweeling.hoe is het verder daar?heb je een beetje tijd voor jezelf?hoe is het verder met je kamergenoot nog een massage gehad?goed oefenen he!dan heb ik er ook wat aan als je terug komt.mijn ouders hebben vandaag een computer gekocht hij komt zaterdag nu alleeen nog wachten op de aansluiting maar dat zal nog wel 3weken duren maar dan kan ik elke dag mailen.nu maar 1x in de week.vandaag heb ik mijn eerste dag gehad super leuk wel wennen een hoop informatie ovr medicijnen en een kleine cursus kadootjes inpakken gehad wel even ander als thuis.mijn eerste klant vandaag ging met 221.85 euro de deur uit.en mijn laatste klant kocht een doosje paracetamol en zette een glas biet op de toonbank er is kermis in blaricum.ik heb trouwens van kees een juweliersbon gehad heb een bedeltje en een ring gekocht.had ik al verteld dat jaya ontslag had genomen.van het weekend is hilversum on air ik zal je wel missen me dansmaatje.gab viert haar verjaardag zaterdag stom he?nou nog heel veel plezier met de bevallingen ik zal snel de fotos zien.doeg tot snel kom gauw weer op de mail.want wil wel op de hoogte blijven van je finse verhalen.doeg dikke kus xxxxxxxxxxxxxxxxxxx